اسانس, اسنشیال اویل, روش های اسانس گیری, روغن های گیاهی, محصولات گیاهی

اسانس رزماری

رزماری گیاهی معطر است که بومی مدیترانه است و نام خود را از دو کلمه لاتین ros (شنم) و marinus (دریا) به معنی شبنم دریا گرفته است. همچنین در انگلستان، مکزیک، ایالات متحده آمریکا و شمال آفریقا، یعنی در مراکش رشد می کند. اسانس رزماری که به خاطر رایحه متمایزش که با رایحه ای انرژی زا، همیشه سبز، مرکبات مانند و علفی مشخص می شود، از گیاه معطر Rosmarinus Officinalis مشتق شده است، گیاهی متعلق به خانواده نعناع، ​​که شامل ریحان، اسطوخودوس، میرتل و میرتل است. حکیم. شکل ظاهری آن نیز شبیه اسطوخودوس با سوزن های کاج صاف است که دارای رد خفیفی از نقره است.

از نظر تاریخی، رزماری توسط یونانیان، مصریان، عبرانیان و رومی‌های باستان مقدس شمرده می‌شد و از آن برای اهداف متعددی استفاده می‌شد. یونانی‌ها در حین تحصیل حلقه‌های رزماری را دور سر خود می‌پوشیدند، زیرا اعتقاد بر این بود که این روش حافظه را بهبود می‌بخشد، و یونانی‌ها و رومی‌ها تقریباً در تمام جشن‌ها و مراسم مذهبی، از جمله عروسی‌ها، از رزماری برای یادآوری زندگی و مرگ استفاده می‌کردند. در دریای مدیترانه از برگ های رزماری و روغن رزماری برای اهداف آشپزی استفاده می شد، در حالی که در مصر از این گیاه و همچنین عصاره های آن برای بخور استفاده می شد. در قرون وسطی اعتقاد بر این بود که رزماری می تواند ارواح شیطانی را دفع کند و از شیوع  طاعون جلوگیری کند. با این باور، شاخه‌های رزماری معمولاً در طبقات پخش می‌شد و در ورودی‌ها رها می‌شد تا از بیماری جلوگیری شود. رزماری همچنین یکی از مواد تشکیل دهنده “سرکه چهار دزد” بود، معجونی که با گیاهان و ادویه جات ترشی جات تزریق می شد و توسط دزدان قبر برای محافظت از خود در برابر طاعون استفاده می شد.

در سراسر تمدن ها از اسانس رزماری در لوازم آرایشی به دلیل خواص ضد عفونی کننده، ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن و در مراقبت های پزشکی برای مزایای سلامتی آن استفاده می شد. رزماری حتی تبدیل به یک داروی گیاهی جایگزین مورد علاقه پزشک، فیلسوف و گیاه شناس آلمانی-سوئیسی پاراسلسوس شده بود که خواص درمانی آن از جمله توانایی آن در تقویت بدن و التیام اندام هایی مانند مغز، قلب و کبد را ترویج می کرد. با وجود بی اطلاعی از مفهوم میکروب، مردم قرن شانزدهم از رزماری به عنوان بخور یا به عنوان بالم و روغن ماساژ برای از بین بردن باکتری های مضر، به ویژه در اتاق افراد مبتلا به بیماری استفاده می کردند. هزاران سال است که طب عامیانه از رزماری به دلیل توانایی آن در بهبود حافظه، تسکین مشکلات گوارشی و تسکین درد عضلات استفاده کرده است.

فواید اسانس رزماری

ترکیب شیمیایی اسانس رزماری از ترکیبات اصلی زیر تشکیل شده است: آلفا پینن، کامفور، 1،8-سینئول، کامفن، لیمونن و لینالول.

α -Pinene فعالیت های زیر را نشان می دهد:

ضد التهاب

ضد عفونی کننده

خلط آور

برونکودیلاتور

کامفور دارای خواص:

سرکوب کننده سرفه

ضد احتقان

تب بر

بی حس کننده

ضد میکروبی

ضد التهاب

1،8-سینئول دارای خواص:

ضد درد

ضد باکتری

ضد قارچ

ضد التهاب

ضد اسپاسم

ضد ویروس

سرکوب کننده سرفه

کامفن دارای خواص:

آنتی اکسیدان

آرامش بخش

ضد التهاب

لیمونن دارای خواص:

محرک سیستم عصبی

محرک روانی

متعادل کننده خلق و خو

مهار کننده های اشتها

سم زدایی

لینالول دارای خواص:

آرام بخش

ضد التهاب

ضد اضطراب

ضد درد

رایحه درمانی با استفاده از اسانس رزماری

استنشاق اسانس رزماری به کاهش سطح استرس و تنش عصبی کمک می کند، فعالیت ذهنی را تقویت می کند، وضوح و بینش ذهنی را افزایش میدهد، خستگی را از بین می برد و از عملکرد تنفسی حمایت می کند. برای بهبود هوشیاری، از بین بردن حالات منفی و افزایش حفظ اطلاعات با افزایش تمرکز استفاده می شود. رایحه اسانس رزماری اشتها را تحریک می کند و همچنین به کاهش سطح هورمون های مضر استرس که هنگام درگیر شدن در تجربه های پرتنش ترشح می شوند، معروف است. استنشاق اسانس رزماری با تحریک فعالیت آنتی اکسیدانی داخلی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، که به نوبه خود با بیماری های ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه می کند و با پاکسازی مجاری تنفسی، گرفتگی گلو و بینی را تسکین می دهد.

استفاده موضعی اسانس رزماری

اسانس رزماری رقیق شده و به صورت موضعی برای تحریک رشد مو، کاهش درد، تسکین التهاب، از بین بردن سردرد، تقویت سیستم ایمنی و حالت دادن به موها شناخته شده است. . در لوازم آرایشی برای مراقبت از مو، خواص مقوی اسانس رزماری فولیکول های مو را تحریک می کند تا موها را بلندتر و تقویت کند، در حالی که سفیدی مو را کند می کند، از ریزش مو جلوگیری می کند و پوست سر خشک را مرطوب می کند تا شوره سر را از بین ببرد. به طور سنتی، روغن رزماری همراه با روغن زیتون در یک درمان مو با روغن داغ برای تیره کردن و تقویت مو شناخته شده است.

خواص سم زدایی اسانس رزماری که در ماساژ استفاده می شود، می تواند هضم سالم را تسهیل کند، نفخ شکم و گرفتگی عضلات را تسکین دهد و یبوست را تسکین دهد.

از طریق ماساژ، این اسانس گردش خون را تحریک می کند که به بدن اجازه می دهد مواد مغذی را از غذا بهتر جذب کند.

خواص ضد میکروبی، ضد عفونی کننده، قابض، آنتی اکسیدانی این اسانس آن را به یک افزودنی مفید در محصولات مراقبت از پوست تبدیل می کند که برای تسکین یا حتی درمان پوست های خشک یا چرب، اگزما، التهاب و آکنه مفید است. این اسانس جوان کننده برای همه انواع پوست موثر است، همچنین می توان این اسانس جوان کننده را به صابون ها، شوینده های صورت، ماسک های صورت، تونرها و کرم ها اضافه کرد تا به پوستی سفت و در عین حال هیدراته دست یابید.

اسانس شاداب کننده و انرژی زا اسانس رزماری را می توان با آب رقیق کرد و در خوشبوکننده های طبیعی خانگی برای از بین بردن بوی نامطبوع از محیط و همچنین اشیا استفاده کرد. هنگامی که به دستور پخت شمع های معطر خانگی اضافه می شود، می تواند به همان روش برای تازه کردن عطر یک اتاق عمل کند.

آرایشی: محرک، ضد درد، ضد التهاب، ضد عفونی کننده، ضد قارچ، ضد باکتری، قابض، ضد عفونی کننده، آنتی اکسیدان.

آروماتراپی: ضد استرس، تقویت کننده شناخت، محرک روانی، محرک، ضد احتقان.

دارویی: ضد باکتری، ضد قارچ، سم زدا، ضد درد، ضد التهاب، ضد التهاب، ملین، ضد احتقان، ضد عفونی کننده، ضد عفونی کننده، ضد عفونی کننده، ضد درد.

کشت و برداشت و تولید اسانس رزماری با کیفیت

رزماری بوته ای چند ساله است که اغلب در صخره های دریایی اسپانیا، فرانسه، یونان و ایتالیا می روید. برگ های بوته رزماری معطر دارای بازده اسانس بالایی هستند و این گیاه بخشی از خانواده معطر گیاهان است که شامل اسطوخودوس، ریحان، نعناع و پونه کوهی نیز می شود.

رزماری گیاه مقاومی است که می تواند یخبندان را تحمل کند، اما آفتاب را نیز دوست دارد و در آب و هوای خشک که دمای آن بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد (68 تا 77 درجه فارنهایت) است و کمتر از 17 درجه سانتیگراد (0 درجه فارنهایت) ، رشد می کند. اگرچه رزماری می‌تواند در یک گلدان کوچک در داخل خانه رشد کند، زمانی که در بیرون رشد می‌کند، بوته رزماری می‌تواند به ارتفاع تقریبی 5 فوت برسد. به دلیل سازگاری آن با شرایط مختلف محیطی، گیاه رزماری می‌تواند از نظر ظاهری و از نظر رنگ، اندازه گلهای آنها و عطر اسانس آنها متفاوت باشد. گیاه رزماری به زهکشی آب کافی نیاز دارد، زیرا اگر بیش از حد آبیاری شود یا در خاک هایی با محتوای رس زیاد باشد، رشد خوبی نخواهد داشت.خاک این گیاه باید دارای Ph 5/5 تا 0/8 باشد.

قسمت بالایی برگ های رزماری تیره و قسمت های زیرین آن رنگ پریده و پوشیده از کرک های ضخیم است. نوک برگ ها شروع به جوانه زدن می کنند گل های کوچک لوله ای شکل کم رنگ تا آبی تیره، که در تابستان به شکوفه دادن ادامه می دهند. اسانس رزماری با بالاترین کیفیت از نواحی گلدار گیاه به دست می‌آید، اگرچه اسانس هایی را نیز می‌توان از ساقه و برگ‌ها قبل از شروع گلدهی گیاه به دست آورد. مزارع رزماری معمولاً یک یا دو بار در سال، بسته به منطقه جغرافیایی کشت، برداشت می شود. برداشت اغلب به صورت مکانیکی انجام می شود، که امکان برش مکرر را به دلیل عملکرد بالاتر از رشد مجدد سریع می دهد.

قبل از تقطیر، برگها را یا به طور طبیعی با گرمای خورشید یا با استفاده از خشک کن خشک می کنند.. روش خشک کردن ایده آل شامل استفاده از خشک کن جریان هوای اجباری است که منجر به برگ های با کیفیت بهتر می شود. پس از خشک شدن محصول، برگ ها بیشتر پردازش می شوند تا ساقه ها جدا شوند. برای از بین بردن کثیفی آنها را الک می کنند.و سپس با استفاده از دستگاه تقطیر عمل اسانس گیری انجام میشود.

اسانس رزماری چگونه استخراج می شود؟

اسانس رزماری معمولاً از طریق تقطیر با بخار برگ های گلدار گیاه استخراج می شود. پس از تقطیر، اسانس دارای ویسکوزیته آبکی است و می تواند بی رنگ یا زرد کم رنگ باشد. بوی قوی و با طراوت آن علفی و شبیه نعناع با ته رنگی است که مشخصه آن رایحه چوبی و بالزامیک است.

موارد استفاده از اسانس رزماری

کاربردهای اسانس رزماری فراوان است، از دارویی و عطرسازی گرفته تا آرایشی. اشکال مختلف آن شامل روغن ها، ژل ها، لوسیون ها، صابون ها، شامپوها و اسپری ها می باشد که می توان به چند پیشنهاد برای محصولات خانگی اشاره کرد.

رایحه چوبی و همیشه سبز رزماری که در رایحه درمانی استفاده می شود، می تواند باعث آرامش و افزایش هوشیاری و همچنین عملکرد مغز شود و در نتیجه حافظه را بهبود بخشد. برای کاهش استرس هنگام مطالعه و حفظ تمرکز، اسانس رزماری را حداکثر به مدت 30 دقیقه در اتاق پخش کنید.

خواص سم زدایی و بیهوشی اسانس رزماری که با روغن حامل رقیق شده و به صورت موضعی استفاده می شود، می تواند با شارژ مجدد سیستم سم زدایی بدن، ایمنی را تقویت کند.

 با رقیق کردن اسانس رزماری در روغن حامل مانند روغن نارگیل تکه تکه شده و ماساژ دادن آن به غدد لنفاوی، بدن تحریک می شود تا مواد زائد را با سرعت بیشتری دفع کند و بیماری های گوارشی را تسکین دهد.

خواص ضد درد و ضد التهابی آن را به یک اسانس ایده آل برای تسکین دردهای عضلانی تبدیل کرده است. برای ماساژی که درد را کاهش می دهد، اسانس رزماری را با اسانس نعناع مخلوط کرده و آن را در روغن نارگیل رقیق کنید، سپس روی عضلات حساس و مفاصل دردناک بمالید.

 خواص ضد ویروسی، ضد میکروبی و ضد عفونی اسانس رزماری، آن را به یک اسپری تمیزکننده چند منظوره خانگی طبیعی تبدیل می کند تا محیط های داخلی را تمیز کرده و باکتری های مضر موجود در آن را از بین ببرد. رقیق کردن اسانس رزماری در سرکه سفید و آب، یک اسپری پاک کننده را ایجاد می کند که برای پاک کردن سطوحی مانند میزها مناسب است.

همچنین اسانس رزماری به دلیل تحریک رویش مجدد موها می تواند به عنوان یک دارو به صورت موضعی هر شب مصرف شود به این صورت که به نسبت سه به یک اسانس رزماری و نعناع فلفلی را در روغن جوجوبا رقیق کرده و هر شب به کف سر بمالید و با حوله داغ بپوشانید و صبح بشورید.

موارد منع مصرف اسانس رزماری

مصرف خوراکی اسانس رزماری توصیه نمی شود. قبل از استفاده از اسانس رزماری برای مقاصد درمانی، مشورت با پزشک ضروری است. به ویژه به زنان باردار و شیرده و کسانی که دارو مصرف می کنند توصیه می شود که از اسانس رزماری بدون نظر پزشک استفاده نکنند.

این اسانس ممکن است اثر منفی بر روی جنین داشته باشد و به طور بالقوه منجر به سقط جنین شود. اسانس رزماری باید همیشه در محلی نگهداری شود که برای کودکان، به ویژه افراد زیر 7 سال، غیرقابل دسترس باشد. کسانی که فشار خون بالا دارند باید از مصرف این اسانس خودداری کنند، زیرا ممکن است فشار خون را بیشتر افزایش دهد.

هنگامی که به صورت موضعی استفاده می شود، اسانس رزماری باید به صورت رقیق استفاده شود – روغن حامل مانند بادام، نارگیل، جوجوبا، زیتون یا کنف توصیه می شود – و در مقادیر کم، زیرا استفاده از اسانس به طور مستقیم یا در غلظت های بالا به طور بالقوه می تواند باعث تحریک پوست شود. . قبل از استفاده، آزمایش پوست یا تست پچ توصیه می شود. این کار را می توان با رقیق کردن اسانس در روغن حامل و استفاده از مقدار کمی در ناحیه کوچکی از پوست که حساس نیست انجام داد. اسانس رزماری هرگز نباید در نزدیکی چشم‌ها، داخل بینی و گوش‌ها و یا در سایر نقاط حساس پوست استفاده شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.