آموزش ساخت, اسانس, اسانس خوراکی, اسنشیال اویل, روش های اسانس گیری, روغن های گیاهی, مطالب دیگر

اسانس شکلات

با اینکه ، مردم روزگاران قدیم ، مانند مایاها ، مدتها قبل از آنکه کاشفان اسپانیایی نمونه هایی از گیاه کاکائو را به اروپا ببرند ، ارزش دارویی درخت کاکائو را می دانستند. آنها علاوه بر استفاده از دانه های کاکائو به عنوان نوعی ارز برای تجارت استفاده میکردند ، برای بسیاری از بیماری های مرتبط با سلامتی (مانند زخم ها و نیش های مار) نیز بهره میبردند.در این مقاله میخواهیم درباره اسانس شکلات که یکی از فرآورده های درخت کاکائو است صحبت کنیم.

امروزه کاکائو به عنوان یک ماده غذایی مغذی شناخته می شود زیرا حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به زغال اخته(به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان)است. کاکائو همچنین حاوی فیبر ، منیزیم ، پروتئین و مقدار قابل توجهی فلاونوئیدها است که سرشار از فعالیت آنتی اکسیدانی هستند و از بدن برای خلاص شدن از سموم روزمره پشتیبانی می کنند. همچنین به نظر می رسد که بالاترین منبع آهن گیاهی را دارد.

درخت کاکائو منبع سه ماده طبیعی است که می توانید در ساخت محصولات آروماتراپی شکلات از آن استفاده کنید.این سه ماده طبیعی شامل کره کاکائو،ابسولوت کاکائو و اسانس شکلات است.

مزایای اسانس شکلات چیست؟

1-در صنعت آرایشی و بهداشتی

:اسانس  شکلات دارای نت های معطر مانند شکلات تیره (YUM) است و معمولاً در عطرها ، صابون ها، لوسیون ها و محصولات آرایشی استفاده می شود.

مراقبت از پوست یکی از چشمگیرترین خصوصیات اسانس شکلات است. این اسانس با خاصیت آنتی اکسیدان و تغذیه کننده ، با محافظت و ترمیم پوست در برابر آسیب و پیری زودرس و در برابر روند پیری مبارزه میکند. روغن طبیعی موجود در دانه کاکائو حاوی اسیدهای چرب امگا 6 است که باعث تقویت ،جوان سازی پوست و تولید کلاژن می شود. مطالعات همچنین نشان داده است که اسانس شکلات به عنوان درمانی برای بیماری های پوستی مانند سرطان پوست ، پسوریازیس ، آکنه و بهبود زخم از پتانسیل بسیار خوبی برخوردار است.

2. آروماتراپی:

از منظر رایحه درمانی ، شکلات در واقع برای بدن و ذهن بسیار تاثیرگذار است. یکی دیگر از مزایای احتمالی بو کردن عطر اسانس شکلات ، کاهش هوس مواد غذایی است. این امر به این دلیل است که بوی آشنا شکلات ممکن است با فریب دادن بدن و فکر کردن به شکم که پر است ،به بدن القای سیری کند.

همچنین جای تعجب ندارد که شکلات نیز به عنوان یک ماده ویاگرا بسیار مورد توجه قرار می گیرد. این کار با تحریک مغز و اندامهای جنسی ، افزایش میل جنسی و جریان خون کار می کند.

در آروماتراپی ،حتما از استفاده از اسانس شکلات چه در مواقع استرس و چه در مواقع صمیمیت ، لذت می برید. این اسانس روح را بالا می برد و خلاقیت حسی را الهام می بخشد.

برای سرگرمی کمی با اسانس شکلات در حدود 2-3 قطره را در روغن حامل مخلوط کرده و ماساژ آرامش بخش را به شریک زندگی خود بدهید.

حتی شما می توانید در ساخت شمع های آروماتیک از این اسانس استفاده کنید.

3.مصرف خوراکی

شما همیشه باید قبل مصرف خوراکی ، به دنبال اسانس های فود گرید food grade باشید. اسانس شکلات فود گرید را می توان برای طعم دادن به قهوه خود اضافه کنید یا حتی می توانید با آن پخت و پخت و پز کنید وحتی عطر طبیعی بسازید مثلا اسانس هایی را با نت های شکلات ترکیب کرده و نت های گرم بسازید.

کاربردهای اسانس شکلات خوراکی

در پخت شیرینی،کیک ،نان انواع دسر

تولید بیسکوییت ،آبنبات ،آدامس

در نوشیدنی های گرم مانند قهوه

و…

دستور العمل ساخت روغن بدن با استفاده از اسانس شکلات

با این دستور العمل ساده روغن بدن آبرسان خود را با نت های شکلات شیرین ایجاد کنید. اگر پوست شما مستعد آکنه است ، از استفاده آن روی صورت خودداری کنید.

مواد تشکیل دهنده

یک چهارم فنجان روغن نارگیل

سه چهارم فنجان کره کاکائو

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

15-30 قطره اسانس شکلات خالص

دستورالعمل

مواد لازم را در کاسه مایکروویو قرار دهید

مواد را در یک کاسه با یک درب محکم بریزید

چند بار با درب بسته به شدت تکان دهید

هنگام خنک شدن در دمای اتاق ، مخلوط را روی پوست بمالید

می بینید که کاکائو می تواند خیلی بیشتر از ایجاد شکلات خوشمزه کار انجام دهد. نام علمی کاکائو به زبان یونانی “غذای خدایان” است و به نظر می رسد برای این اسانس مناسب است. امروزه کاکائو در بسیاری از اشکال قابل دسترسی است و محبوبیت خود را ادامه می دهد.

شما باید اسانس شکلات را به زندگی خود اضافه کنید. خواه برای  مزایای آروماتراپی آن باشد و چه به دلیل مراقبت از پوست  و خواص آنتی اکسیدانی و مزایای ضد پیری آن

استخراج اسانس شکلات به روش CO2

اکثر اسانس های طبیعی که از گیاهان به دست می آمدند یا با روش تقطیر یا کلد پرس استخراج می شدند. با این حال ، روش های جدید استخراج در تمام مدت مورد آزمایش قرار می گیرد و امروزه چندین اسانس طبیعی پیدا خواهید کرد که از طریق دی اکسید کربن (CO2) استخراج می شوند. استخراج دی اکسید کربن هیچ اثری از دی اکسید کربن در اسانس های نهایی تولیدی ندارد اما بسیاری از خواص درمانی چنین اسانس هایی بر خلاف اسانس های به دست آمده به روش تقطیر هنوز به مدت طولانی مورد آزمایش قرار نگرفته اند.

در جریان تحقیقاتی در مورد مواد تشکیل دهنده محصولات آروماتراپی شکلات ، پژوهشگران  به یک اسانس از گیاه Theobroma Cacao و از طریق استخراج با کربن دی اکسید رسیدند. این اسانس عطر شکلاتی شیرین دارد (در مقایسه با ابسولوت).

اما پژوهش های بیشتر باید در زمینه خواص این اسانس ها صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *